Adomniţei, nemulţumit de investiţiile pentru construcţia şcolilor (AUDIO)

Primăriile care nu au folosit banii destinaţi construcţiei şi reparării unităţilor de învăţământ vor trebui să înapoieze sumele la buget, acestea urmând a fi folosite pentru alte proiecte ale Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, a declarat, vineri, ministrul Cristian Adomniţei.

2 afișări
Imaginea articolului Adomniţei, nemulţumit de investiţiile pentru construcţia şcolilor (AUDIO)

Adomniţei, nemulţumit de investiţiile pentru construcţia şcolilor

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei, s-a arătat nemulţumit de modul în care au fost folosiţi banii destinaţi construcţiei de instituţii de învăţământ, acuzând primarii care nu au organizat licitaţii pentru începerea lucrărilor, mai ales după ce a discutat, într-o videoconferinţă, cu prefecţii şi inspectorii şcolari judeţeni din judeţele Bacău, Braşov, Caraş - Severin, Călăraşi, Cluj, Galaţi, Mehedinţi, Neamţ, Sibiu şi Bucureşti.

Ministrul Cristian Adomniţei a declarat că, în numele ministerului pe care îl reprezintă, va iniţia o propunere de Hotărâre de Guvern destinată primăriilor cărora le-au fost asigurate sume de bani în acest an, dar care nu au început procedurile pentru construcţie.

Ministrul a arătat că, în majoritatea cazurilor, primarii care nu au început contractările au acuzat legislaţia greoaie, lipsa personalului specializat, mai ales a proiectanţilor (caz specific judeţului Mehedinţi), iar primarii din comune au susţinut că accesul la internet este dificil, motiv pentru care nu pot încărca pe pagina de internet anunţul de licitaţie.

Potrivit ministrului, "punctul nevralgic" este stadiul contractărilor în municipiului Bucureşti, unde din cei 1.176 de miliarde de lei vechi, au fost contractaţi numai 240 de miliarde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici