Adomniţei: PSD ar trebui să vadă ce a făcut pentru educaţie cât a fost la guvernare

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, referindu-se la moţiunea simplă pe tema Educaţiei anunţată de PSD că acest partid ar trebui mai întâi să vadă ce a făcut pentru învăţământ cât s-a aflat la guvernare şi apoi să judece.

13 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: PSD ar trebui să vadă ce a făcut pentru educaţie cât a fost la guvernare

Adomniţei: PSD ar trebui să vadă ce a făcut pentru educaţie cât a fost la guvernare (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu unul abia aştept să discutăm moţiunea. Este un moment bun să arătăm cât am făcut pentru şcoala românească şi cât au făcut ei în timpul în care au fost la guvernare. PSD a dat în total 41 de milioane de euro pentru şcoală, iar eu doar în 2007 am dat un miliard de euro”, a declarat ministrul Cristian Adomniţei, la finalul ceremoniei în care un număr de 34 de microbuze au fost împărţite şcolilor din judeţul Iaşi.

Adomniţei a spus că PSD este invidios pe realizările sale din actualul mandat.

"Am reuşit să cheltuim toţi banii care ne-au fost alocaţi. Mai avem doar aproximativ 200 de milioane de euro pentru proiectul privind calculatoarele pentru elevi. Dacă Guvernul va da şi alţi bani pentru Educaţie, nu ar fi nici o problemă, avem pe ce să-i cheltuim", a declarat Adomniţei.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat, vineri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că PSD va introduce luni o moţiune simplă în Camera Deputaţilor pe tema Educaţiei. "Principalele teme de atac ale noastre în această moţiune sunt salarizarea profesorilor şi modul defectuos în care se pregăteşte începerea anului şcolar”, a declarat Mircea Geoană. Tot vineri, Geoană a spus că PSD cere demisia ministrului Educaţiei, considerând că situaţia din învăţământ este inacceptabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici