Adomniţiei: Există corupţie în învăţământ, însă aceasta nu este o regulă

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, aflat, luni, la Iaşi, a recunoscut că există corupţie în învăţământ, fiind demonstrată de controalele ministeriale, însă aceasta nu este o regulă, ci se regăseşte în cazuri izolate.

4 afișări
Imaginea articolului Adomniţiei: Există corupţie în învăţământ, însă aceasta nu este o regulă

Adomniţiei: Există corupţie în învăţământ, însă aceasta nu este o regulă

"La capitolul «cumpărat diplome» avem un caz foarte explicit, cel al universităţii din Oradea. Corupţia din învăţământ este demonstrată de unele controale ale noastre, dar noi nu avem alt rol decât de a verifica şi a semnala cazurile găsite către Parchet şi Poliţie. Toate aceste cazuri sunt cercetate de DNA şi aşa vor fi toate fraudele. Dacă vorbim de mica corupţie, anume ce ar putea să dea studenţii unui profesor pentru a trece examenele, eu sper ca această practică să nu existe. Aici vorbim de cazuri punctuale, şi nu de o regulă în sistem”, a declarat ministrul Adomniţei.

El a răspuns, astfel, preşedintelui Traian Băsescu, care a denunţat, luni, la deschiderea anului universitar la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi,
practicile de corupţie din învăţământ.

Ulterior, ministrul Educaţiei, liberalul Cristian Adomniţei, l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu că nu se implică pentru a rezolva criza locurilor de cazare pentru studenţi. Întrebat despre propunerea de transformare a unor cazărmi în cămine studenţeşti, Adomniţei a spus că spijină ideea, dar că preşedintele Băsescu este cel care se opune.

"De luni bune de zile am înaintat CSAT propunerea să dezafectăm unele imobile ale Armatei, pe care să le trecem apoi la universităţi. Tot de luni bune de zile domnul preşedinte nu pune pe ordinea de zi a CSAT aceste probleme. Nu putem face acest lucru fără avizul CSAT”, a arătat ministrul Educaţiei.

El a susţinut că ministerul pe care îl conduce face eforturi pentru a suplimenta numărul de locuri din cămine. Potrivit ministrului, în acest an au fost construite 19 cămine noi, cinci cămine existente au fost mansardate, fiind câştigate 6.000 de locuri, astfel că anul acesta în cămine vor locui 117.000 de studenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici