Adrian Năstase LA PENITENCIARUL RAHOVA. Fostul premier a fost internat în spitalul închisorii în cameră cu un alt deţinut - GALERIE FOTO

Adrian Năstase a fost cazat în secţia de terapie intensivă a Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova, într-o cameră cu două paturi şi grup sanitar propriu, în care se mai află un alt deţinut, au precizat, marţi seară, reprezentanţii penitenciarului. La primirea în locul de detenţie, fostului premier i-au fost verificate identitatea şi documentele de încarcerare, după care i s-a efectuat un consult medical.

26955 afișări
Imaginea articolului Adrian Năstase LA PENITENCIARUL RAHOVA. Fostul premier a fost internat în spitalul închisorii în cameră cu un alt deţinut - GALERIE FOTO

Adrian Năstase A AJUNS LA PENITENCIARUL RAHOVA. Fostul premier va fi internat în spitalul închisorii (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Năstase a fost apoi informat cu privire la regulamentul de ordine interioară şi au fost întocmite documentele operative cu ocazia primirii în penitenciar, după care fostul premier a fost repartizat la salon, conform recomandării medicului de gardă.

"De asemenea, la internarea în Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova sunt avute în vedere recomandările medicilor specialişti care au examinat anterior condamnatul. Dreptul la asistenţă medicală al persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenţa medicală în penitenciare se asigură în mod gratuit, ori de câte ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii. Examenul medical se realizează în condiţii de confidenţialitate", mai precizează sursele citate.

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, a ajuns marţi seară, la ora 22.40, cu ambulanţa, la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce a fost externat de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost preluat de poliţişti.

Ambulanţa a ajuns la Rahova, de la Spitalul Floreasca, în aproximativ 20 de minute, după ce s-a deplasat cu antemergător pe traseul cel mai scurt.

Maşina a fost însoţită până la poarta penitenciarului de un autoturism în care se afla fiul cel mare al fostului premier, Andrei Năstase.

La poarta închisorii au aşteptat numeroşi jurnalişti, dar şi locuitori din zonă, curioşi să-l vadă pe fostul premier.

Măsurile de securitate la externarea fostului premier au fost foarte stricte. Printre altele, s-a interzis accesul pe rampa spre UPU, iar la personalul de securitate al spitalului s-au adăugat forţe de ordine în civil.

În urma sesizării Poliţiei, Tribunalul Bucureşti (TB) a constatat, marţi, că nu există niciun impediment de punere în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în cazul fostului premier.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii". Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.

Poliţia Capitalei a solicitat marţi, 26 iunie, efectuarea unei expertize medico-legale, din care să rezulte dacă afecţiunile medicale pe care le prezintă Năstase pot fi tratate în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) şi dacă aceste afecţiuni permit transportarea în siguranţă a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.

Cererea de amânare a executării pedepsei în cazul Năstase se va judeca joi, la Tribunalul Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici