Adrian Păunescu a primit de la CNSAS adeverinţă de necolaborare cu Securitatea

Poetul Adrian Păunescu, verificat de CNSAS în contextul candidaturii sale pentru un fotoliu de senator în alegerile din 30 noiembrie 2008, a primit de la Colegiul instituţiei o adeverinţă care atestă că acesta nu a fost colaborator sau lucrăror al Securităţii.

150 afișări
Imaginea articolului Adrian Păunescu a primit de la CNSAS adeverinţă de necolaborare cu Securitatea

Adrian Păunescu a primit de la CNSAS adeverinţă de necolaborare cu Securitatea (Imagine: Mediafax Foto)

Documentul, publicat pe site-ul CNSAS, arată că Păunescu a fost urmărit de Securitate în două perioade, sub două nume de cod: "Redactorul", între anii 1969 şi 1970, şi "Americanul", între 1971 şi 1973. Mai mult, numele lui Păunescu, fie în clar, fie unul conspirativ atribuit de Securitate, apare şi în alte dosare în care erau urmăriţi alţi oameni importanţi din mediul literar.

Potrivit adeverinţei, într-unul din dosare, sursa vorbeşte despre replicile pe care Păunescu le-a dat, de-a lungul timpului, realizatorilor de la postul de radio Europa Liberă, printre care Virgil Ierunca, aceştia contestându-i "calităţile de poet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici