Adrian Sobaru a încheiat în noiembrie o poliţă de asigurare, dar e puţin probabil că o va putea folosi

Adrian Sobaru, electricianul TVR care s-a aruncat în 23 decembrie de la balconul Parlamentului, a încheiat la sfârşitul lunii noiembrie, la Alico România, o poliţă de asigurare de viaţă cu componentă investiţională, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din piaţa asigurărilor.

200 afișări
Imaginea articolului Adrian Sobaru a încheiat în noiembrie o poliţă de asigurare, dar e puţin probabil că o va putea folosi

Adrian Sobaru a încheiat în noiembrie o poliţă de asigurare, dar e puţin probabil că o va putea folosi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Sursele citate au precizat că poliţa se numeşte Capital Invest, suma asigurată fiind de 17.000 RON, pe care urma să o primească la expirarea perioadei de valabilitate a poliţei, respectiv la vârsta de 65 de ani. În prezent, Adrian Sobaru are 42 de ani.

Prima de asigurare pe care o achită Sobaru este de 950 RON pe semestru, acesta fiind nivelul minim al sumei pentru respectivul tip de asigurare.

Această poliţă îi dă dreptul la încasarea triplului sumei asigurate, respectiv aproximativ 52.000 RON în caz de deces prin accident. În caz de invaliditate totală permanentă în urma unui accident, suma pe care ar putea să o primească Adrian Sobaru se ridică la 100.000 RON. Poliţa nu include şi clauze de spitalizare.

Potrivit datelor de prezentare disponibile pe pagina web a societăţii, poliţa Capital Invest se adresează în special persoanelor active care îşi doresc o resursă financiară suplimentară în orice etapă a vieţii.

Capital Invest este pe jumătate o asigurare clasică, care include beneficii garantate şi, în egală măsură, un contract investiţional de tip unit-linked, care dă asiguratului posibilitatea unor câştiguri din investiţii, prin plasarea unei părţi din prima de asigurare în unul din cele trei fonduri de investiţii ale Alico.

Fondul de investiţii este ales de asigurat, în funcţie de profilul de risc al acestuia.

Potrivit Alico, la sfârşitul contractului Capital Invest, asiguratul primeşte o sumă asigurată fixă, care include o dobândă garantată.

De asemenea, în cazul unui deces din accident, beneficiarii poliţei primesc o sumă de trei ori mai mare decât suma asigurată garantată prin contract.

În plus, în cazul unei invalidităţi totale permanente din accident, asiguratul este despăgubit cu o sumă de două ori mai mare decât suma asigurată garantată prin contract, dar poate fi majorată prin suplimentarea primei.

Pentru o primă de asigurare suplimentară, un asigurat Capital Invest poate include şi alte riscuri pe care poliţa le va acoperi, cum ar fi suportarea de către asigurător a unei părţi din cheltuielile de spitalizare sau cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale, cu sau fără perioadă de convalescenţă, apărute în urma unui eveniment neprevăzut (accident sau boală).

Potrivit surselor din piaţa asigurărilor, pentru o poliţă de viaţă care acoperă riscul de deces din orice cauză, plata sumei asigurate va avea loc doar în cazul în care riscul asigurat s-a produs după trei ani de la semnarea contractului.

Contactat de MEDIAFAX, directorul general al Alico Asigurări România, Theodor Alexandrescu, a declarat că nu poate spune că Adrian Sobaru este client al companiei.

"Informaţia că Adrian Sobaru este client Alico este o speculaţie. Şi chiar dacă ar fi client Alico, în calitate de şef al companiei, nu pot da publicităţii informaţii confidenţiale despre un asigurat al nostru. Legislaţia şi deodontologia din domeniul asigurărilor mă împiedică să fac publică această informaţie", a spus Alexandrescu.

Adrian Sobaru, angajat al TVR, s-a aruncat de la balconul Parlamentului în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor". Sobaru a căzut de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt.

Directorul general de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai TVR şi ai Camerei Deputaţilor, efectuează cercetarea în cazul Adrian Sobaru, însă incidentul ar putea să nu intre în categoria accidentelor de muncă, deoarece a fost o acţiune voită.

Faptul că incidentul în care a fost implicat Sobaru a fost o acţiune voită şi conţine elementele unei sinucideri, precum şi perspectiva ca ITM să nu-l considere accident de muncă fac ca încasarea unor beneficii de pe urma poliţei de asigurare de către electricianul TVR să fie puţin probabilă.

Adrian Sobaru are fracturi la nivelul oaselor frontale, al nasului şi a globilor oculari, însă nu are nicio leziune care să îi pună în pericol viaţa, declara, la sfârşitul săptămânii trecute, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cârstoiu. De asemenea, Cârstoiu spunea că echipa de la SUUB se ocupă doar de partea medicală, motivaţia tentativei de sinucidere urmând să fie explicată de Adrian Sobaru şi de psihologi. Managerul adăuga că orice tentativă suicidară are şi o componentă psihologică, iar aceasta va fi abordată de specialişti.

Sobaru a fost supus, miercuri, unei intervenţii chirurgicale la nivelul frunţii. Managerul SUUB a menţionat că acesta nu va mai fi suferi o altă operaţie, urmând să fie externat în termen de şapte zile.

Surse din TVR declarau, săptămâna trecută, că Adrian Sobaru are un salariu de încadrare de 2.174 de lei brut.

"Dar el are şi vechime mare, fapt pentru care beneficiază de 25% în plus din salariul lui. Apoi beneficiază de venituri provenite din orele suplimentare. În plus, are prin contractul colectiv de muncă, pentru că se ştie că are această problemă cu copilul, un sprijin material care are o valoare de trei salarii lunare de-ale lui, la nivelul unui an. Beneficiază şi de primă de concediu, care este de 85% dintr-un salariu lunar", au mai spus sursele, care au precizat că, în aceste condiţii, se poate ajunge ca Adrian Sobaru să aibă şi un salariu dublu celui de încadrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici