Adriana Săftoiu cere reevaluarea programului "Cornul şi laptele"

Deputata PNL Adriana Săftoiu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a solicitat Ministerului Educaţiei şi parlamentarilor din Comisia pentru Învăţământ a Camerei reevaluarea programului "Laptele şi cornul", inclusiv analiza oportunităţii continuării şi extinderii acestuia.

21 afișări
Imaginea articolului Adriana Săftoiu cere reevaluarea programului "Cornul şi laptele"

Adriana Săftoiu cere reevaluarea programului "Cornul şi laptele"

"În afară de faptul că nişte firme obţin nişte contracte, programul «Laptele şi cornul» nu îşi atinge scopul pe care şi l-a propus. Avem semnale din teritoriu, de la profesori şi elevi, potrivit cărora gustarea oferită de stat nu îşi mai găseşte «doritori» printre copii. Cer, astfel, reevaluarea şi regândirea acestui program, sau, înainte de a-l extinde, să vedem dacă mai are rost", a spus Săftoiu, care este membră a Comisiei de Învăţământ a Camerei.

Săftoiu a aminiti că există o directivă a UE care propune ca gustarea pentru elevi să fie din fructe şi a explicat că fructele sunt "o plajă mai largă de opţiuni pentru copii", nu acelaşi "corn fără gust" şi acelaşi lapte "de fiecare zi".

În plus, deputata liberală a criticat faptul că în şcolile din câteva judeţe aprovizionarea cu lapte şi cornuri se face doar o dată pe săptămână, pentru că firmele care au câştigat licitaţia se află la 100-200 de kilometri distanţă de localităţile unde se află unităţile de învăţământ.

Săftoiu a mai spus că şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, care au venit la Comisia de Învăţământ a Camerei, au precizat că au astfel de semanle şi au menţionat că vor răspunde solicitării sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici