AEP aşteaptă sprijinul Guvernului pentru organizarea reuniunii oficiilor electorale la Bucureşti

Autoritatea Electorală Permanentă aşteaptă sprijinul Guvernului pentru organizarea în 2015, la Bucureşti, a unei reuniuni mondiale a oficiilor electorale, după ce preşedintele AEP Ana Maria Pătru a obţinut poziţia de membru al Comitetului Executiv al Asociaţia Mondială a Organismelor Electorale.

59 afișări
Imaginea articolului AEP aşteaptă sprijinul Guvernului pentru organizarea reuniunii oficiilor electorale la Bucureşti

AEP aşteaptă sprijinul Guvernului pentru organizarea reuniunii oficiilor electorale la Bucureşti

Potrivit unui comunicat al AEP, din Comitetul Executiv al Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale mai fac parte reprezentanţii a încă patru state, respectiv Republica Coreea, Republica Dominicană, India şi Africa de Sud.

De asemenea, la reuniunea din Coreea de Sud a avut loc Conferinţa Globală a Organizaţiilor Electorale, unde oficialii AEP au prezentat aplicaţiile informatice ale Registrului Electoral şi ale Proiectului pilot privind prevenirea votului multiplu, promovate cu ocazia alegerilor parlamentare parţiale din anul 2010.

"Conferinţa GEO a marcat un moment important pe planul relaţiilor excelente pe care România le are prin intermediul AEP cu profesioniştii din domeniul electoral la nivel global, mulţi dintre aceştia apreciind favorabil ideea iniţiată de reprezentanţii delegaţiei din Mexic ca următoarea conferinţă GEO să aibă loc la Bucureşti în 2015. Având în vedere beneficiile din perspectiva imaginii pe plan extern, beneficiile economice şi politice pe care România le-ar avea prin organizarea unui astfel de eveniment la Bucureşti, ne îndreptăţesc să sperăm la tot sprijinul şi colaborarea din partea Guvernului şi instituţiilor centrale ale statului român", se menţionează în comunicatul AEP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici