Aeronave F-16 ale forţelor aeriene române şi turce, exerciţiu demonstrativ la baza Borcea

Aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene Turce vor desfăşura miercuri, 6 martie, un exerciţiu demonstrativ de poliţie aeriană întărită, în Baza 86 Aeriană Borcea.

188 afișări
Imaginea articolului Aeronave F-16 ale forţelor aeriene române şi turce, exerciţiu demonstrativ la baza Borcea

Aeronave F-16 ale forţelor aeriene române şi turce, exerciţiu demonstrativ la baza Borcea

Potrivit unui comunicat al MApN, scenariul exerciţiului cuprinde interceptarea unei aeronave „ţintă”, reprezentată de un avion de transport C-27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, care va evolua pe traiectul de zbor Baza 90 Transport Aerian Otopeni – Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” şi retur.

Piloţii români şi turci vor aplica procedurile NATO pentru astfel de situaţii, iar la finalul secvenţei, după aterizarea la Baza 86 Aeriană de la Feteşti, va fi prezentată o expoziţie statică şi un exerciţiu de alertare a personalului implicat în astfel de misiuni.

„În prezent, Forţele Aeriene Române execută în ţara noastră, împreună cu militari din Forţele Aeriene Turce, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO. Acestea contribuie la întărirea capacităţii de reacţie şi la descurajarea unor posibile acţiuni ostile, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Turce. Poliţia aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă, care se desfăşoară pe timp de pace pentru protejarea integrităţii spaţiului aerian al Alianţei”, transmite MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici