Aeroportul din Târgu Mureş preia, de vineri, fluxul aerian din Cluj

Aeroportul de la Târgu Mureş-Vidrasău preia, începând de vineri, timp de şase zile, fluxul aerian din Cluj, întrucât în această perioadă la aeroportul clujean se fac lucrări de infrastructură, prima cursă din această serie urmând să aterizeze vineri după prânz.

188 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Târgu Mureş preia, de vineri, fluxul aerian din Cluj

Aeroportul din Târgu Mureş preia, de vineri, fluxul aerian din Cluj (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Prima cursă aeriană de acest fel o aşteptăm la ora 13.20. Este o cursă de la Barcelona, operată de Wizz Air", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, directorul aeroportului din Târgu Mureş-Vidrasău, Ştefan Petru Runcan.

Potrivit acestuia, în perioada 1-6 mai, aeroportul mureşean va prelua de la cel din Cluj 12 zboruri ale Tarom, pe relaţia Bucureşti, şi 21 de zboruri ale Wizz Air pe relaţiile Barcelona, Dortmund, Londra, Budapesta, Milano, Paris, Valencia şi Roma, în aceleaşi zile şi ore la care se executau la Aeroportul Cluj-Napoca.

Prefectul de Mureş, Emil Marius Paşcan, declara, joi, că la Aeroportul de la Târgu Mureş-Vidrasău s-au luat măsuri speciale de triere a pasagerilor, în condiţiile existenţei focarelor de gripă porcină.

"Fiind în lucru Aeroportul din Cluj-Napoca, acesta este închis şi întreg fluxul aerian este transferat pe Aeroportul de la Vidrasău. Având acest focar european de gripă porcină, sunt luate măsuri speciale de triere a pasagerilor, indiferent de naţionalitatea lor. Sunt întrebaţi pe proprie răspundere dacă suferă sau au simptome similare celor ale gripei porcine şi dacă da, fireşte că vor fi triaţi şi investigaţi medical de specialitate", declara Paşcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici