Aeroportul Otopeni anunţă măsuri contra coronavirusului: Dezinfectarea zonelor cu fluxuri de pasageri | VIDEO, FOTO

La fiecare 4 ore, zonele cu fluxuri de pasageri din aeroportul Otopeni vor fi dezinfectate, iar în terminalul Sosiri au fost amplasate aparate cu gel dezinfectat pentru mâini pentru a preveni răspândirea virusului din China.

3982 afișări
Imaginea articolului Aeroportul Otopeni anunţă măsuri contra coronavirusului: Dezinfectarea zonelor cu fluxuri de pasageri | VIDEO, FOTO

Aeroportul Otopeni anunţă măsuri contra coronavirusului: Dezinfectarea fluxurilor de pasageri | FOTO

Pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus (2019-nCov), la aeroportul „Henri Coandă” a fost elaborat un plan de măsuri comun cu Ministerul Sănătăţii, Direcţia pentru Sănătate Publică şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, anunţă reprezentaţii aeroportului.

„Acest plan de măsuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de către pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de către echipele medicale, precum şi o serie de alte măsuri specifice, printre acestea numărându-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri”, transmite sursa citată.

Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internaţionale au fost amplasate şi puse la dispoziţia pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru mâini, numărul acestora urmând să fie crescut în zilele următoare.

Demersul vine după ce OMS a anunţat că virusul din oraşul chinez Wuhan reprezintă o urgenţă de nivel global, în condiţiile în care epidemia se extinde în afara Chinei.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii păstrează măsurile adoptate până în prezent împotriva coronavirusului, nefiind luate, momentan, unele suplimentare chiar dacă OMS a anunţat că virusul reprezintă o urgenţă la nivel global, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nelu Tătar, secretar de stat în Minister.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici