Aeroporturile Băneasa şi Otopeni, închise în perioada summit-ului NATO

Aeroporturile "AureL Vlaicu" Băneasa şi "Henri Coandă" Otopeni vor fi închise în perioada summit-ului NATO de la Bucureşti, operatorii urmând să folosească celelalte aeroporturi din ţară, a declarat, luni, Antonel Tănase, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

2 afișări
Imaginea articolului Aeroporturile Băneasa şi Otopeni, închise în perioada summit-ului NATO

Aeroporturile Băneasa şi Otopeni, închise în perioada summit-ului NATO

Secretarul de stat Antonel Tănase a spus că Bucureştiul va fi un oraş închis în cele trei zile ale summit-ului de la Bucureşti fiind restricţii de circulaţie şi pe DN1.

Summit-ul NATO, unul dintre cele mai mari evenimente politice, va reuni la Bucureşti, în perioada 2-4 aprilie, 26 de lideri ai ţărilor aliate, în centrul de conferinţe al Palatului Parlamentului.

Astfel, spune oficialul Ministerului Transporturilor, măsurile de securitate luate cu acest prilej sunt la cel mai înalt nivel pentru a nu periclita siguranţa delegaţiilor străine şi a nu produce haos în circulaţie.

Reprezentanţii Aeroporturilor "Aurel Vlaicu" şi "Henri Coandă" şi cei ai companiilor care operează curse pe aceste două aeroporturi sunt mulţumiţi de decizia luată luni, împreună cu ministrul Transporturilor Ludovic Orban, de a închide cele două aeroporturi în perioada 2-4 aprilie.

Reprezentantul Blue Air spune că încă nu s-a hotărât dacă cursele care urmau să aibă loc în această perioadă, vor fi anulate sau nu, în orice caz călătorii vor fi anunţaţi.

Şi reprezentantul Blue Air şi cel My Air speră că vor avea sprijinul Ministerului Transporturilor pentru a putea parca gratuit aeronavele pe alte aeroporturi în 2-4 aprilie.

"Sperăm să iasă Hotărârea de Guvern şi Ordinul ministrului referitoare la măsura de închidere a celor două aeroporturi şi să fim sprijiniţi de Ministerul Transporturilor pentru a ne muta pe alte piste fără costuri prea mari sau, dacă se poate, gratuit", a declarat Gheorghe Răcaru, directorul general al companiei Blue Air.

Acesta a mai spus că nu vor cere reducerea taxelor de aeroport pentru că deja aceste două aeroporturi pierd câteva zeci de mii de euro fiind închise trei zile.

"Noi vom pierde maximum câteva zeci de mii de euro, fiind vorba de peste 30 de curse în perioada 2-4 aprilie. Această decizie este o soluţie bună, nu avem ce face, decât să creăm haos mai bine sunt închise aeroporturile", a mai declarat Gheorghe Răcaru.

La rândul său, reprezentantul Aeroportului "Henri Coandă", Gabriel Ţară, spune că nu există încă o estimare precisă a traficului între 2-4 aprilie, aproximând însă că este vorba de aproximativ 60 de operări cu delegaţiile oficiale şi personalul logistic pentru summitul NATO.

S-a stabilit deja personalul care va prezent în aeroport în aceste trei zile. "Am solicitat tuturor partenerilor de pe platformă diminuarea activităţilor care nu au legătură cu summit-ul NATO", a declarat Gabriel Ţară.

Acesta a adăugat că "orice urgenţă va fi tratată ca o urgenţă", iar aeronavele cu astfel de situţaii vor fi lăsate să aterizeze.

Directorul de comunicare al Aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin, consideră de asemenea că decizia de închidere a celor două aeroporturi este una foarte bună. În cazul Aeroportului "Aurel Vlaicu" Băneasa nu se ştie încă dacă vor ateriza aeronave cu delegaţii oficiale, dar sigur aeronavele care vor ateriza pe "Henri Coandă" Otopeni vor fi parcate şi pe "Aurel Vlaicu" până în 4 aprilie când delegaţiile vor decola.

"Am acordat atenţie deosebită securităţii aeroportului, vom întregi gardul dinspre aviaţia utilitară, vom instala un sistem de video în aeroport, vom lua măsuri speciale de întărirea securităţii cu ajutorul Armatei şi al Jandarmeriei", a declarat Mladin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici