Aeroporturile din Timişoara şi Arad vor fi redeschise luni, la ora 9.00

Spaţiul aerian românesc, închis din cauza norului de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan din Islanda, va fi redeschis parţial luni dimineaţă, la ora 9.00, când vor redeveni operaţionale aeroporturile din Timişoara şi Arad.

11 afișări
Imaginea articolului Aeroporturile din Timişoara şi Arad vor fi redeschise luni, la ora 9.00

Aeroporturile din Timişoara şi Arad vor fi redeschise luni, la ora 9.00 (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul de stat în Ministerului Transporturilor Marin Antona a anunţat, duminică seară, că primele aeroporturi care vor fi redeschise în România, de la închiderea spaţiului aerian, vor fi cele din Timişoara şi Arad, iar dacă "lucrurile vor continua să evolueze în acest ritm" probabil că luni la ora 15.00 vor redeveni operaţionale şi aeroporutile din Craiova, Bucureşti şi Constanţa.

"Ne-am dorit ca şi aeroporturile din Bucureşti să funcţioneze de mâine dimineaţă (luni -n.r.) dar datele ne fac să fim precauţi şi să aşteptăm până la ora 15:00 de mâine după amiază", a declarat Marin Anton.

El nu a putut preciza când va fi redeschis complet tot spaţiul aerian din România.

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda perturbă traficul aerian în Europa, determinând închiderea spaţiilor aeriene din mai multe state.

Traficul aerian pe întreg teritoriul României este închis de sâmbătă, ora 18.00.

Aproape 100 de curse aeriene din şi spre România au fost anulate vineri, iar sâmbătă 270. Pentru duminică şi luni, două companii - Tarom şi Blue Air - au anulat 70, respectiv peste 30 de zboruri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici