„Afacere” umanitară: O tânără prelua anunţuri sociale, la care îşi adăuga conturile personale şi încasa donaţiile

O femeie de 33 de ani din Oradea a preluat mai multe anunţuri umanitare de pe internet, la care schimba conturile pentru donaţii, adăugându-le pe cele personale, şi a înşelat astfel zeci de persoane.

1044 afișări
Imaginea articolului „Afacere” umanitară: O tânără prelua anunţuri sociale, la care îşi adăuga conturile personale şi încasa donaţiile

„Afacere” umanitară: O tânără prelua anunţuri sociale, la care îşi adăuga conturile personale şi încasa donaţiile

Potrivit IPJ Bihor, femeia de 33 de ani a fost reţinută marţi pentru 24 de ore, fiind bănuită de comiterea infracţiunilor de fals informatic în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată.

În urma cercetărilor făcute, poliţiştii au stabilit că, în perioada noiembrie 2020 – octombrie 2022, femeia ar fi creat o practică din exploatarea vulnerabilităţii publicului la prezentarea unor cazuri sociale, privind copii cu probleme grave de sănătate, familii defavorizate, aflate într-o situaţie materială precară, copii orfani, animale aflate în suferinţă etc.

Profitând de aceste circumstanţe, ea ar fi preluat o serie de anunţuri promovate pe diverse pagini de socializare, care prezentau cauze umanitare reale şi ar fi modificat conturile bancare ale beneficiarilor reali, înlocuindu-le cu conturile personale, pentru a-şi însuşi, fără drept, banii din donaţii.

Totodată, aceasta este bănuită că s-ar fi recomandat, în mod mincinos, ca fiind reprezentană a unei fundaţii umanitare şi ar fi solicitat bani diverselor persoane fizice sau juridice, tot sub pretextul ajutorării unor persoane în suferinţă.

Până în prezent, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au identificat 190 de persoane care au fost înşelate, prejudiciul total provocat fiind estimat, momentan, la peste 40.000 de lei.

Poliţiştii au făcut marţi o percheziţie domiciliară în acest caz, în urma căreia au fost descoperite opt medii de stocare, respectiv telefoane mobile şi laptop-uri, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Femeia a fost prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea, care a admis propunerea procurorului şi a emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici