Agenţia de Transplant: 11 vieţi salvate în această săptămână. Un cord a ajuns în Germania

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) spune că 11 persoane care se aflau pe liste de aşteptare pentru transplant de cord, ficat, rinichi sau cornee au primit o nouă şansă în această săptămână, în urma operaţiilor de transplant efectuate.

201 afișări
Imaginea articolului Agenţia de Transplant: 11 vieţi salvate în această săptămână. Un cord a ajuns în Germania

Sursa foto: MediafaxFoto

Potrivit ANT, pe lângă cei 11 pacienţi, şi alţii vor avea o soartă mai bună datorită transplantului de ţesuturi osteotendinoase.

Două familii au fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi, deşi au pierdut pe cineva foarte drag. Prelevările au fost făcute la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

„2 pacienţi au primit viaţă prin transplanturile de ficat realizate la Institutul Clinic Fundeni, 4 români au primit şansa la o viaţă mai bună datorită transplanturilor renale realizate la IC Fundeni şi ICUTR Cluj, alţi 4 se vor bucura de vedere prin transplant de cornee, iar şi mai mulţi pacienţi vor avea o viaţă mult mai bună în urma transplanturilor de ţesuturi osteoligamentare”, arată reprezentanţii ANT.

Deoarece pe teritoriul României nu a existat un receptor compatibil, cordul a fost prelevat de echipa Eurotransplant şi a salvat viaţa unui pacient în cadrul University Heart Center Freiburg, Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici