Aglomeraţie la frontierele României: peste 300.000 de oameni în 24 de ore

Peste 300.000 de persoane şi circa 80.000 de maşini au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la frontierele României. Numerele ar putea creşte în următoarele ore, avertizează poliţiştii de frontieră.

914 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie la frontierele României: peste 300.000 de oameni în 24 de ore

Aglomeraţie la frontierele României: peste 300.000 de oameni în 24 de ore

Potrivit statisticii, duminică, prin punctele de frontieră din România au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, 313.000 de persoane, cetăţeni români şi străini. De asemenea, au fost înregistrate peste 80.000 de mijloace de transport, pe ambele sensuri. Pe sensul de intrare în România, au fost 181.154 de persoane, dintre care 10.099 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 până la data de 04.06.2023, ora 24.00, au intrat în România 4.426.672 cetăţeni ucraineni.

Poliţiştii se aşteaptă la o creştere a numărului de persoane şi maşini care încearcă să treacă frontierele în următoarele ore.

„Ca urmare a faptului ca minivacanţa de Rusalii se încheie, iar cetăţenii români care s-au aflat în afara graniţelor ţării se întorc acasă, este preconizată o creştere a valorilor de trafic pe sensul de intrare, în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

Tot pentru fluidizarea traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria „pentru dispunerea unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate”.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă şoferilor utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei. La graniţa cu Ungaria sunt 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt 11 puncte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici