Aglomeraţie la graniţele României. Peste 500.000 de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 ore

Peste 500.000 de persoane au tranzitat frontiera României în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost înregistrate peste 137.100 de mijloace de transport. Aglomeraţia este provocată de oamenii care pleacă sau revin din vacanţă.

3308 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie la graniţele României. Peste 500.000 de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 ore

Aglomeraţie la graniţele României. Peste 500.000 de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 ore

Potrivit Poliţiei de Frontieră, sâmbătă, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 503.400 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 137.100 de mijloace de transport.

La nivel naţional, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au efectuat formalităţile de control aproximativ 297.000 de persoane pe ambele sensuri, în acest an se constată o creştere de aproximativ 69%.

La frontiera româno-ungară s-a înregistrat cel mai mare trafic, aproximativ 235.000 de persoane, în creştere cu 153% faţă de perioada similară a anului trecut când au efectuat formalităţile de frontieră aproximativ 92.700 de persoane.

Pe sensul de intrare în România au fost 257.178 de persoane, dintre care 18.082 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 până la data de 05.08.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 5.413.351 cetăţeni ucraineni.

Aglomeraţia va continua şi în perioada următoare, aşa că Poliţia de Frontieră a luat măsuri speciale.

„Ne aflăm în plin sezon estival, iar la fiecare sfârşit de săptămână ne aşteptăm la o creştere a valorilor de trafic în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului. Tot pentru fluidizarea traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria, pentru dispunerea unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră le recomandă şoferilor să nu utilizeze aceleaşi puncte de trecere a frontierei.

„Întrucât participanţii la trafic utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, recomandăm cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor. Reamintim că, la graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei”, au explicat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

În această perioadă, Poliţia de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici