Aglomeraţie pe DN 1, pe serpentinele de la Posada

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă după amiază, pe drumul naţional 1, pe serpentinele de la Posada, unde s-au format coloane de maşini pe ambele sensuri de mers iar viteza de rulare nu depăşeşte 30 de kilometri pe oră.

22 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie pe DN 1, pe serpentinele de la Posada

Trafic rutier îngreunat pe DN 1, pe serpentinele de la Posada

Potrivit reprezentanţilor Dispeceratului de Monitorizare a traficului rutier Sinaia, drumul naţional 1 este aglomerat, sâmbătă după amiază, în special pe sensul de coborâre dinspre munte, la intrarea în staţiunea Sinaia şi pe serpentinele de la Posada în apropiere de oraşul Comarnic.

Poliţiştii rutieri au afirmat că circulaţia pe Valea Prahovei este dificilă pe de o parte din cauza condiţiilor meteo – ninsoare şi carosabil acoperit cu mâzgă, dar şi din cauza numeroşilor şoferi care au urcat la munte cu autoturisme echipate cu cauciucuri de vară, motiv pentru care aceştia rămân cu maşinile în drum, blocând practic circulaţia pe sensul lor de mers.

La munte a început să ningă sâmbătă dimineaţă, iar în zonele înalte este ceaţă, vizibilitatea fiind redusă. Vremea rea a dat peste cap planurile turiştilor veniţi în staţiunile prahovene să-şi petreacă minivacanţa de 1 decembrie.

Din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor sub formă de lapoviţă căzute sâmbătă dimineaţă telecabina din staţiunea Buşteni nu funcţionează, iar la Sinaia, unde instalaţia de transport pe cablu a fost pornită, salvatorii montani îi sfătuiesc pe turişti să nu urce pe pârtii din cauza ceţii care reduce vizibilitatea şi a vântului care suflă cu peste 100 de kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici