Agricultorii ameninţă cu proteste, dacă Guvernul nu ia măsuri pentru combaterea efectelor secetei

Agricultorii vor începe proteste la Bucureşti, dacă Guvernul nu va lua măsuri care să îi sprijine în combaterea efectelor secetei prelungite, potrivit Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

3 afișări
Imaginea articolului Agricultorii ameninţă cu proteste, dacă Guvernul nu ia măsuri pentru combaterea efectelor secetei

Agricultorii ameninţă cu proteste, dacă Guvernul nu ia măsuri pentru combaterea efectelor secetei

Producătorii agricoli au solicitat Guvernului să declare stare de necesitate în zonele grav afetate de secetă, iar "ignorarea sau amânarea de către Guvern a acestei cereri poate constitui cauza declanşării de protest", se arată într-un comunicat LAPAR.

Liga susţine că actele normative în vigoare nu pot fi adaptate astfel încât un sprijin real şi urgent să ajungă agricultori, astfel că soluţia ar fi declararea stării de necesitate, care presupune că autorităţile pot lua decizii care să nu coincidă cu legile în vigoare.

Agricultorii mai subliniază că mulţi dintre fermierii afectaţi de secetă nu vor fi despăgubiţi, întrucât nu au încheiat asigurări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici