Agricultorii protestează în faţa Ministerului Agriculturii solicitând majorarea subvenţiilor

Aproximativ o sută de agricultori pichetează, marţi, sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cerând autorităţilor subvenţionarea domeniului, în opinia sindicaliştilor agricultura fiind "în colaps".

14 afișări
Imaginea articolului Agricultorii protestează în faţa Ministerului Agriculturii solicitând majorarea subvenţiilor

Agricultorii protestează în faţa Ministerului Agriculturii solicitând majorarea subvenţiilor (Imagine: Mediafax Foto)

Protestatarii au adus cu ei o mică tarabă cu fructe şi legume, un coşciug pe care scrie "agricultura" şi "zootehnia" şi o fanfară care intonează muzică mortuară. Sindicaliştii protestează zgomotos, fluierând şi huinduind autorităţile. Aceştia au mai multe pancarte pe care scrie "Ministerul, un tată vitreg", "Legumicultura, Cenuşăreasă!", "Vrem subvenţii, nu promisiuni", Legume = viaţă".

Preşedintele Federaţiei Agrostar, Nicolae Ştefan, a declarat că fermierii nu vor mai accepta bătaia de joc a autorităţilor şi vor continua protestele până când agricultura românească va fi subvenţionată la nivelul celei europene.

Potrivit liderului sindical, dacă cererile agricultorilor nu vor fi rezolvate, aceştia vor organiza un marş cu utilaje agricole în Bucureşti şi în ţară, precum şi proteste la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene.

Aceştia sunt nemulţumiţi de preţul la motorină, de subvenţiile pentru legumicultură, pomicultură şi zootehnie, precum şi de neachitarea subvenţiilor restante din 2007.

Guvernul a decis să aloce 60 de milioane de lei pentru subvenţionarea motorinei utilizate în agricultură cu un leu pe litru, fonduri asigurate din bugetul Ministerului Agriculturii.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, declara, săptămâna trecută, că Guvernul va prelungi perioada de acordare a subvenţiei de un leu pentru litrul de motorină utilizată de agricultori şi va studia posibilitatea alocării altor stimulente, în acord cu reglementările Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici