Ahmet, un musulman din România, nu înţelege de ce sunt supăraţi creştinii că Sfânta Sofia a fost transformată în moschee

  • Cica Ahmet, un cetăţean turc stabilit în România, susţine decizia preşedintelui Erdogan de a transforma Sfânta Sofia în moschee
  • Alev Burmambet, reprezentantă a comunităţii musulmane din România, crede însă că decizia politică a preşedintelui turc va supăra milioane de creştini
  • Mii de credincioşi musulmani au participat azi la rugăciunea de la Sfânta Sofia
  • Recep Tayyip Erdogan era la rugăciunile inaugurale de la Sfânta Sofia cu alţi 500 de demnitari
14074 afișări

 

Cica Ahmet este unul dintre cei aproape 30.000 de turci care locuiesc în ţara noastră. A venit acum 32 de ani, iar la Bucureşti face ce ştie mai bine: are un fast-food cu mâncare turcească.

Ahmet spune că respectă religia creştină, dar nu înţelege supărarea creştinilor că Sfânta Sofia a devenit din nou un loc de rugăciune pentru musulmani.

„Pentru noi musulmanii e foarte important un loc pentru rugăciune. E foarte important. Acesta a fost de pe timpul Sultanului Mehment”, spune Cica Ahmet. 

De altă părere este Alev Burmambet, reprezentantă a comunităţii musulmane din România. Ea consideră că decizia preşedintelui turc este o mişcare politică care însă va dezamăgi milioane de creştini.

„Conversia Hagia Sofia în moschee este un subiect foarte discutat. Este o mişcare politică ce va dezamăgi milioane de creştini din întreaga lume”, a declarat aceasta. 

Mii de credincioşi musulmani s-au adunat azi din toată Turcia în jurul fostului muzeu Sfânta Sofia, transformat în lăcaş de rugăciune. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a participat la rugăciunile inaugurale însoţit de aproximativ 500 de demnitari.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici