AI cere liderilor europeni respectarea drepturilor minorităţilor sexuale

Amnesty International a făcut o prezentare, de Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei, a discriminărilor cu care se confruntă minorităţilor sexuale din 19 ţări din Europa de Est şi a cerut liderilor europeni să asigure respectarea drepturile acestora.

20 afișări
Imaginea articolului AI cere liderilor europeni respectarea drepturilor minorităţilor sexuale

AI cere liderilor europeni respectarea drepturilor minorităţilor sexuale (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit site-ului filialei din Marea Britanie a organizaţiei Amnesty International, documentul menţionează mai multe atacuri brutale asupra comunităţii gay, comentarii homofobe sau care incită la homofobie făcute de lideri religioşi şi politici şi situaţia legislaţiei care face referire la această comunitate, din 19 ţări din Europa de Est.

Anul trecut, două parade Gay Pride au fost atacate cu cocktailuri Molotov, două ziare centrale - unul în Bulgaria şi altul Letonia - au denunţat homosexualitatea drept un păcat, iar liderii politici din Polonia şi România au încercat să înăsprească legile împotriva minorităţilor sexuale, ceea ce duce la violarea directă a drepturilor lor prevăzute de legislaţia europeană.

"De Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei ar trebui sărbătorită diversitatea pe tot globul, însă briefingul nostru arată că mai sunt multe de făcut dacă homofobia va fi aruncată la coşul de gunoi al istorie", a spus Kate Allen, directorul Amnesty International UK.

"În Europa de Est, liderii politici fac comentarii homofobe, grupările anti-gay organizează demonstraţii împotriva evenimentelor Pride, iar atacurile violente împotriva acestei comunităţi nu par să se rărească. Comunitatea internaţională nu îşi permite să rămână indiferentă. Este la latitudinea liderilor noştri de a face presiune asupra omologilor lor europeni pentru a se asigura că încep să susţină numeroasele convenţii antihomofobe şi rezoluţii pe care le-au semnat", a spus aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici