Ai mânca pateu din limbă de privighetoare? În Ungaria se face contrabandă cu păsări provenind din România

Cazurile de contrabandă cu păsări cântătoare provenind din România şi descoperite pe teritoriul Ungariei se înmulţesc. Motivul traficului: pateul de limbă de privighetoare, o delicatesă bizară a gastronomiei italiene.

701 afișări
Imaginea articolului Ai mânca pateu din limbă de privighetoare? În Ungaria se face contrabandă cu păsări provenind din România

Ai mânca pateu din limbă de privighetoare? În Ungaria se face contrabandă cu păsări provenind din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La punctul de frontieră ungaro-român Nagylak a fost capturat un camion condus de un şofer român în care se aflau peste 11.000 de cadavre de păsări protejate, vânate ilegal în România, a căror valoare ideală a fost apreciată de vameşii maghiari la 100 de milioane de forinţi (325.000 de euro). Captura conţinea 8300 de privighetori, ca şi codobaturi, mierle, presuri, sticleţi şi alte păsări sălbatice protejate prin lege.

Pe şoseaua naţională 43 a fost interceptată o maşină condusă de un cetăţean român, care transporta într-o geantă frigorifică 385 de specii protejate, printre care privighetori, mierle, becaţe, presuri, măcălendri, sfrâncioci, piţigoi, cânepari, cinteze şi altele.

În dreptul localităţii Muraszemenye, din sudul Ungariei, poliţiştii au arestat un cetăţean italian, în al cărui portbagaj au fost descoperite 230 de păsări vânate ilegal în România. Transportul conţinea 218 privighetori, ca şi un număr mai mic de prepeliţe, codobaturi şi grauri.

Citeşte mai multe despre contrabanda de păsări cântătoare din România pe www.rfi.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici