Ai un ONG sau o firmă? Află cum poţi lua bani de la UE pentru cursuri de pregătire a angajaţilor!

Uniunea Europeană decontează bani organizaţiilor care vor să instruiască angajaţi sau celor care organizează cursuri de recalificare pentru şomeri. Atenţie! Valoarea proiectului nu trebuie să fie mai mică de jumătate de milion de euro.

56 afișări
Imaginea articolului Ai un ONG sau o firmă? Află cum poţi lua bani de la UE pentru cursuri de pregătire a angajaţilor!

Ai un ONG sau o firmă? Află cum poţi lua bani de la UE pentru cursuri de pregătire a angajaţilor! (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

De exemplu, în cadrul Axei 2, programul Calificarea - O şansă pentru viitor, care va fi lansat în această lună, firmele pot lua bani pentru calificarea angajaţilor.

Durata de implementare a proiectului variază între 6 luni şi trei ani. Mai mult, valoarea elibigilă a proiectului, variază între 500.000 de euro şi maximum 5 milioane de euro (echivalentul sumelor în lei). Suma totală disponibilă pentru aplelul de proiecte din 2011 se ridică la 80 de milioane de euro.

Contribuţia solicitantului va fi de 2% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile ale proiectului dacă solicitantul este un ONG, de 5% dacă este instituţie publică (de exemplu Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă se califică pentru a lua fonduri europene).

Contribuţia unei firme este de 25%.

Citeşte mai multe despre cum poţi lua bani de la UE pentru cursuri de pregătire a angajaţilor pe www.incont.ro.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici