Ai un smartphone? Poţi realiza funcţiile home bank cu telefonul mobil

ING Bank a lansat o aplicaţie pentru telefoane inteligente cu sisteme iOS şi Android care permite realizarea majorităţii funcţiilor oferite de Home'Bank şi plata utilităţilor prin scanarea facturilor cu ajutorul camerei foto din dotarea telefonului.

359 afișări
Imaginea articolului Ai un smartphone? Poţi realiza funcţiile home bank cu telefonul mobil

Ai un smartphone? Poţi realiza funcţiile home bank cu telefonul mobil (Imagine: Shutterstock)

Potrivit şefului departamentului de management de produs şi canale directe din ING, Ştefan Radu, Fast Pay este primul serviciu din România care permite plata facturilor de utilităţi folosindu-se scanarea codului de bare al facturii prin camera foto a telefonului mobil, care trebuie să aibă funcţia de autofocus.

În urma scanării codului de bare de pe factură, datele de plată vor fi încărcate automat, fără a mai fi necesară realizarea altor acţiuni suplimentare, clientul urmând doar să confirme informaţia şi să utilizeze digipass-ul, folosind codul de utilizator şi parola deja înregistrate pentru ING Home'Bank.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit, începând de joi, de pe App Store şi Android Market, şi poate fi utilizată de clienţii care au deja serviciul ING Home'Bank.

Noua versiune ING Home'Bank pentru smartphone-uri permite realizarea unei game largi de operaţiuni bancare, cum ar fi accesarea şi verificarea situaţiei conturilor, efectuarea de plăţi şi transferuri în lei între conturile curente deschise la ING Bank sau către conturi deschise la alte bănci, verificarea istoricului tranzacţiilor recente (şapte zile) sau efectuarea de schimburi valutare.

Aplicaţia va permite utilizatorilor localizarea celor mai apropiate bancomate sau sedii ING Bank.

"Credem că pentru început vor creşte accesările pentru verificarea conturilor, unde ne aşteptăm la mult mai multe interogări decât pe aplicaţia web. Pe zona de plăţi va exista un anumit timp, pentru ca clientul să înceapă să se simtă confortabil", a explicat Şefan Radu.

El a arătat că în prezent serviciul Mobile'Bank este utilizat de 350.000 de clienţi, iar numărul creşte constant. Mai mult, de la lansarea variantei mobile a paginii web de Home'Bank, s-au înregistrat 3.500 de acesări lunare şi trendul de creştere este de 10-15% lunar.

Directorul ING estimează că până la finele anului vor fi 50.000 de descărcări ale aplicaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici