Al patrulea râs capturat în pădurile din România. Care este obiectivul proiectului

Imagini de la capturarea celui de-al patrulea exemplar de râs, un mascul cu vârsta de aproximativ 5 ani şi cu o greutate de 23 de kilograme, au fost postate de Romsilva.

1285 afișări
Imaginea articolului Al patrulea râs capturat în pădurile din România. Care este obiectivul proiectului

Sursa: Facebook

Râsul provine din pădurile administrate de Ocolul Silvic Soveja, din cadrul Romsilva - Direcţia Silvică Vrancea şi a fost capturat de specialiştii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi cei ai ACDB, în cadrul proiectului LIFE Lynx:

Ca şi în cazul celorlalte trei exemplare, râsul se află acum în carantină la Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice, urmând să fie transferat, peste o lună, într-o ţară parteneră în cadrul proiectului LIFE Lynx.

Obiectivul proiectului este de a salva de la extincţie populaţia de râs din regiunea Munţilor Dinari şi sud estul Alpilor unde specia este ameninţată din cauza numărului mic de indivizi existenţi. Pentru salvarea speciei este nevoie urgentă de introducerea în populaţie de noi indivizi din alte populaţii, precum cea din Carpaţi.

Scopul acestei acţiuni este capturarea unor exemplare râşi din zonele selectate din Munţii Carpaţi (în România si Slovacia) şi mutarea lor în Slovenia şi Croaţia.

Proiectul LIFE Lynx este coordonat de Serviciul Forestier Sloven şi este susţinut de Ministerul Mediului din România, facilitând implementarea activităţilor din proiectul european în ţara noastră.

Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice – ACDB – este organizaţia responsabilă de proiect din România, iar Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva colaborează în acest proiect, în baza unui protocol semnat în decembrie 2018.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici