Al treilea cimitir din ţară acceptat în ruta culturală a cimitirelor europene

  • Cimitirul Eternitatea din Galaţi a fost acceptat în ruta culturală a cimitirelor europene.
  • Este vorba despre un itinerar cultural care încurajează turismul şi investiţiile în monumentele istorice.
  • În ruta culturală europeană mai sunt doar două cimitire din România, la Bucureşti şi Cluj-Napoca.
19113 afișări
Imaginea articolului Al treilea cimitir din ţară acceptat în ruta culturală a cimitirelor europene

FOTO secretelezeilor.ro

Cimitirul Eternitatea din Galaţi a aderat la Asociaţia Cimitirelor Semnificative din Europa şi a fost inclus în Ruta Culturală a Cimitirelor Europene.

Potrivit Primăriei Galaţi, asociaţia promovează importanţa cimitirelor din punct de vedere identitar, cultural, artistic şi religios şi oferă acces la consultanţa pentru obţinerea de proiecte cu finanţare europeană.

„Este un pas important, este un proiect amplu. Prin acest proiect european, cimitirele îşi deschid porţile pentru turişti, iar vizitatorii au posibilitatea să găsească, într-un singur loc, arta, istoria, arhitectura, natura şi patrimoniul. În România au aderat la asociaţie doar trei cimitire, Cimitirul Eternitatea din Galaţi, Cimitirul Central din Cluj-Napoca Hajongard şi Cimitirul Şerban Vodă (Bellu) din Bucureşti”, a explicat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Cimitirul Eternitatea a fost înfiinţat de Primăria Galaţi în anul 1865, are o suprafaţă totală de 22 de hectare şi numără 26.684 de morminte. În interior, au fost ridicate monumente în memoria eroilor români şi străini căzuţi pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale, dar şi în Revoluţia din Decembrie 1989.

Cele mai impunătoare sunt Mausoleul eroilor, Monumentul eroilor români, Monumentul eroilor francezi şi Monumentul eroilor germani. De asemenea, în interior, sunt înmormântate numeroase personalităţi din România şi din străinătate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici