Al treilea deces cauzat de gripa porcină în România

România a înregistrat al treilea deces prin gripă A/H1N1, la o persoană adultă, iar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 145 de cazuri noi de gripă pandemică, numărul total ajungând la 2.975, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

125 afișări
Imaginea articolului Al treilea deces cauzat de gripa porcină în România

Al treilea deces cauzat de gripa porcină în România (Imagine: Mediafax Foto)

Din cele 145 de cazuri noi de gripă A/H1N1 raportate de Centrul Naţional pentru Boli Transmisibile, 16 au fost înregistrate în judeţul Iaşi, câte 14 în Bucureşti şi judeţul Botoşani, 12 în Dâmboviţa şi Prahova, 11 în Bacău şi 10 în Vrancea, precizează Ministerul Sănătăţii.

Alte cazuri noi de gripă cu virus pandemic au fost confirmate în judeţele Arad, Dolj, Hunedoara, Ialomiţa (câte şase), Sibiu (cinci), Alba, Harghita, Ilfov, Tulcea (câte trei), Argeş, Constanţa, Giurgiu, Olt, Vaslui (câte două), Braşov, Brăila, Cluj, Mureş şi Neamţ (câte un caz).

În urma confirmării de cazuri cu gripă A/H1N1 în colectivităţi şcolare în ultimele 24 de ore, vor fi suspendate cursurile, pentru şapte zile, la Şcoala generală Şoimuş din judeţul Hunedoara, la Liceul Catolic "Timotei Cipariu" şi Şcoala Generală nr. 46 din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici