Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix care a cucerit lumea

  • Se întâmplă la Florenţa, Italia, unde directorul unei şcoli le-a scris profesorilor şi părinţilor.
  • Directorul a constatat lovituri şi pumni între copii pentru a imita Squid Game, serialul coreean de pe de la Netflix.
  • Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.
6754 afișări
Imaginea articolului Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix care a cucerit lumea

În serialul TV, concurenţii trebuie să se mişte fără să se arate vreodată în mişcare, după ce păpuşa uriaşă care numără se întoarce. Dacă un concurent încă se mişcă după semnal, acesta este împuşcat.

Directoarea unei şcoli, Silvia Svanera, a fost nevoită să emită o circulară pentru stoparea fenomenului.

În documentul cu titlul elocvent, „Squid Game Alert”, profesorii sunt invitaţi „să acorde o atenţie deosebită”, după ce elevii „imitând ceea ce au învăţat în serial, dau lovituri şi pumni colegilor de joacă”.

Situaţii confirmate de unii dintre profesorii institutului, care are aproape 500 de elevi în şcoala primară şi gimnaziu. Scrisoarea a fost trimisă şi părinţilor elevilor.

În jocul Squid, o păpuşă electronică gigantică cu cap rotati: se întoarce spre un copac şi numără, în timp ce concurenţii trebuie să se îndrepte spre ea pentru a ajunge la ea fără să fie surprinşi în mişcare. Când păpuşa se întoarce, observă dacă se mai mişcă cineva, iar concurentul este eliminat prin împuşcare. Cei mici imită jocul folosesc adesea violenţă asupra celor care sunt eliminaţi.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici