Alarmă la Osaka: Un japonez a pierdut un stick USB cu datele personale ale unui întreg oraş

  • Pentru mulţi, băutul unui pagar după serviciu reprezintă o modalitate obişnuită de relaxare.
  • Dar un angajat din Japonia ar putea avea o mahmureală prelungită.
  • Omul a pierdut un stick de memorie USB, în urma unei ieşiri în oraş cu colegii, scrie BBC.
809 afișări
Imaginea articolului Alarmă la Osaka: Un japonez a pierdut un stick USB cu datele personale ale unui întreg oraş

Alarmă la Osaka: Un japonez a pierdut un stick USB cu datele personale ale unui întreg oraş

De ce? Acesta conţinea datele personale a aproape jumătate de milion de persoane.

Bărbatul a pus stick-ul de memorie în geanta sa înainte de o seară de băutură în oraşul Amagasaki, la nord-vest de Osaka.

El a petrecut mai multe ore într-un restaurant local înainte de a leşina în cele din urmă pe stradă, a relatat presa locală.

Când şi-a revenit, şi-a dat seama că atât geanta sa, cât şi stick-ul de memorie lipseau.

Radiodifuzorul japonez NHK a relatat că bărbatul, despre care se spune că ar avea în jur de 40 de ani, lucrează pentru o companie însărcinată cu acordarea de beneficii pentru gospodăriile scutite de impozite.

El transferase marţi seară pe stickul de memorie informaţiile personale ale tuturor locuitorilor oraşului, înainte de a se întâlni cu colegii.

Oficialii oraşului au declarat că stick-ul de memorie includea numele, datele de naştere şi adresele tuturor locuitorilor oraşului. De asemenea, includea şi informaţii mai sensibile, inclusiv detalii fiscale, numere de conturi bancare şi informaţii despre familiile care primesc asigurări sociale.

Din fericire pentru bărbat, oficialii oraşului au declarat că datele conţinute pe stick sunt criptate şi blocate cu o parolă. Aceştia au adăugat că până acum nu există niciun semn că cineva a încercat să acceseze informaţiile.

Dar incidentul jenant i-a determinat pe oficialii primarul oraşului şi pe alţi lideri să îşi ceară scuze. "Regretăm profund faptul că am afectat profund încrederea publicului în administraţia oraşului", a declarat un oficial al oraşului Amagasaki în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici