Alba: 25 de arestări în cazul reţelei de prostituţie, proxenetism şi trafic de persoane

Cele 25 de persoane reţinute, marţi seară, şi acuzate că făceau parte dintr-o reţea de prostituţie, proxenetism şi trafic de persoane au fost arestate, miercuri, de Tribunalul Alba, pentru 29 de zile, instanţa emiţând şi cinci mandate de arestare în lipsă.

1169 afișări
Imaginea articolului Alba: 25 de arestări în cazul reţelei de prostituţie, proxenetism şi trafic de persoane

Alba: 25 de arestări în cazul reţelei de prostituţie, proxenetism şi trafic de persoane (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Reprezentantul Biroului de Presă al Tribunalului Alba, Sorina Cristorean, a declarat, miercuri, că judecătorii Tribunalului Alba au admis, miercuri dimineaţă, propunerea formulată de DIICOT Alba privind arestarea preventivă a celor 25 de persoane reţinute, acuzate că făceau parte dintr-o reţea de prostituţie, proxenetism şi trafic de persoane.

Cristorean a adăugat că instanţa a emis şi cinci mandate de arestare în lipsă.

Toate cele 25 de persoane prezente în sală au făcut recurs la această hotărâre a Tribunalului Alba, urmând ca acesta să se judece la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cea mai mare parte a celor arestaţi sunt din judeţul Hunedoara.

Cele 25 de persoane arestate făceau parte dintr-o grupare infracţională organizată specializată în trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, fiind acuzate că racolau fete care proveneau din familii fără posibilităţi materiale sau dezorganizate.

În total, în acest caz sunt 90 de învinuiţi, dintre care şi cetăţeni străini şi români aflaţi în afara graniţelor ţării, iar pentru destructurarea reţelei oamenii legii au desfăşurat, marţi, aproximativ 30 de percheziţii în locuinţe din Deva, Hunedoara, Orăştie, Simeria, Geoagiu, Romos, judeţul Hunedoara, şi în Cugir, judeţul Alba, un număr de 70 de persoane fiind duse la sediul DIICOT Alba Iulia pentru audieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici