Alba: Cereri de despăgubiri doar pentru 16% din culturile agricole afectate de secetă

Fermierii din Alba au depus cereri de despăgubiri doar pentru aproximativ 16 la sută din suprafaţa totală calamitată, în judeţ, de seceta din această vară.

1 afișare
Imaginea articolului Alba: Cereri de despăgubiri doar pentru 16% din culturile agricole afectate de secetă

Alba: Cereri de despăgubiri doar pentru 16% din culturile agricole afectate de secetă

Potrivit unei situaţii a Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Alba, până acum au fost depuse 16 dosare de calamitate pentru o suprafaţă de 1.667 de hectare din cele peste 10.000 de hectare afectate de secetă în judeţul Alba. Dosarele de despăgubiri sunt în curs de verificare şi evaluare la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Alba, majoritatea cererilor depuse fiind pentru culturi calamitate parţial.

Peste 10.000 de hectare de culturi agricole din judeţul Alba au fost afectate în ultima perioadă de secetă, cele mai mari pagube fiind înregistrate la culturile de grâu, rapiţă şi sfeclă de zahăr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici