Alba: Străzi, subsoluri de blocuri şi curţi inundate în urma ploilor din ultimele 24 de ore

Mai multe străzi, subsoluri de blocuri sau locuinţe, dar şi curţi şi gospodării au fost inundate în mai multe localităţi din judeţul Alba, în urma ploilor torenţiale înregistrate în ultimele 24 de ore, pompierii militari intervenind în Alba Iulia, Blaj, Aiud sau Ocna Mureş.

495 afișări
Imaginea articolului Alba: Străzi, subsoluri de blocuri şi curţi inundate în urma ploilor din ultimele 24 de ore

Alba: Străzi, subsoluri de blocuri şi curţi inundate în urma ploilor din ultimele 24 de ore (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Marescu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că pompierii militari au fost solicitaţi în ultimele 24 de ore să intervină pentru a scoate apa din subsolurile unor blocuri sau locuinţe, din curţi, dar şi de pe mai multe străzi din Alba Iulia, Blaj, Aiud, Ocna Mureş.

Marescu a spus că, la Alba Iulia, pompierii militari au intervenit împreună cu echipele societăţii locale de apă şi canal pentru a scoate apa de pe două străzi şi din curţile unor localnici după ce reţeaua de canalizare din zonă s-a blocat. De asemenea, pompierii au intervenit şi pentru a scoate apa din subsolul unui bloc din municipiu.

Potrivit sursei citate, la Ocna Mureş mai multe străzi au fost inundate după ce un canal colector a fost colmatat, iar apa pluvială a ajuns şi în subsolurile de locuinţe sau curţile oamenilor.

La Aiud, subsolul unui bloc, pivniţele unor locuinţe şi mai multe curţi au fost inundate, iar la Blaj pompierii au fost mobilizaţi pentru a scoate apa din mai multe curţi de pe strada Plopilor din municipiu.

Alina Marescu a spus că ploile din ultimele 24 de ore înregistrate în Alba nu au produs pagube materiale însemnate şi în prezent nu există persoane izolate din cauza inundaţiilor.

În judeţul Alba, ploile s-au oprit, sâmbătă, după ce vineri a plouat torenţial aproape toată ziua, iar cantităţile de precipitaţi înregistrate au depăşit 25 de litri pe metrul pătrat.

Hidrologii au emis, sâmbătă, o atenţionare de cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Mureş, Alba, Braşov şi Sibiu, valabilă până duminică dimineaţă.

Potrivit atenţionării Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), se instituie cod galben pe râurile Târnava Mică - sector aferent staţiei hidrologice Târnăveni (judeţul Mureş), Târnava Mare - sector aferent s.h. Mediaş (judeţul Sibiu), Secaş - curs inferior (judeţul Alba), Olt - sector aferent s.h. Hoghiz (judeţul Braşov), Hârtibaciu - curs mijlociu (judeţul Sibiu).

Atenţionarea este valabilă până duminică la ora 9.00.

De joi după-amiază până vineri seară, au fost sub cod galben de ploi judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi nordul judeţelor Vâlcea şi Gorj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici