VIDEO Tânăr care filma poliţişti care nu purtau mască, dus la secţie şi amendat. COMUNICATUL IPJ Alba

  • Un tânăr din Bistra a declanşat un incident cu poliţiştii din judeţul Alba care a ajuns până în atenţia Inspectoratului General Judeţean.
  • Acesta i-a criticat pentru faptul că nu purtau mască. Mai mult, tânărul a fost foarte vocal fiind dus ulterior la secţia de poliţie în timp ce filma totul pe Facebook.
2206 afișări
Imaginea articolului VIDEO Tânăr care filma poliţişti care nu purtau mască, dus la secţie şi amendat. COMUNICATUL IPJ Alba

VIDEO. Un tânăr oprit de poliţişti a filmat incidentul reclamând că aceştia nu poartă mască

Un tânăr din Bistra a declanşat un incident cu poliţiştii din judeţul Alba care a ajuns până în atenţia Inspectoratului General Judeţean. Astfel, tânărul a fost oprit de poliţişti în localitatea Câmpeni iar acesta i-a criticat pentru faptul că nu purtau mască. Mai mult, tânărul a fost foarte vocal fiind dus ulterior la secţia de poliţie în timp ce filma totul pe Facebook.

Echipajul de poliţie oprise autoturismul pentru că depăşise viteza legală.

Tânărul cere ”să i se aplice o amendă legală”, stând în faţa autospecialei până când poliţiştii au ieşit din maşină.

Poliţiştii l-au amendat cu 1.000 de lei dar modul în care au acţionat a ajuns în atenţia conducerii Inspectoratului Judeţean care s-a sesizat cu privire la comportamentul acestora.

Iată ce a comunicat IPJ Alba:

”În cursul zilei de ieri, 22 iunie 2020, poliţiştii rutieri din Câmpeni, în timp ce acţionau pe DN 74 A, în oraşul Câmpeni, au oprit în trafic un autoturism, condus de o tânără din comuna Bistra, care circula cu viteza de 85 kilometri/oră, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 de kilometri/oră. În autoturism se mai aflau doi pasageri, dintre aceştia un tânăr de 25 de ani, din Bistra, care a intervenit şi a solicitat ca poliţiştii să nu o sancţioneze contravenţional pe tânăra aflată la volan.

În timpul discuţiei avută cu poliţiştii, tânărul a devenit violent verbal, a adresat injurii la adresa poliţiştilor şi a instituţiei, ulterior folosindu-şi telefonul mobil pentru a-i filma pe poliţişti şi manifestând un comportament provocator.

S-a aşezat în faţa autospecialei de poliţie, pentru a-i împiedica pe agenţi să-şi continue activitatea, context în care a fost imobilizat şi condus la sediul poliţiei, unde a fost sancţionat contravenţional conform art. 2 pct. 1 din Legea 61/1991, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 870 de lei şi 4 puncte de penalizare.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a dispus efectuarea de verificări, prin structura de control intern, cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor la acest eveniment, precum şi cu privire la modul de utilizare a mijloacelor de protecţie specifice prevenirii răspândirii noului coronavirus”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici