Alba: Un bărbat a murit la scurt timp după ce poliţiştii i-au pulverizat spray lacrimogen în ochi

Poliţiştii din Alba au deschis o anchetă în cazul unui bărbat mort la scurt timp după ce oamenii legii i-a pulverizat spray lacrimogen în ochi deoarece a refuzat să se legitimeze, a devenit agresiv şi i-a ameninţat cu un topor, iar potrivit primelor cercetări bărbatul suferea de afecţiuni caridace.

284 afișări
Imaginea articolului Alba: Un bărbat a murit la scurt timp după ce poliţiştii i-au pulverizat spray lacrimogen în ochi

Alba: Un bărbat a murit la scurt timp după ce poliţiştii i-au pulverizat spray lacrimogen în ochi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din localitatea Războieni, care transporta lemne cu o căruţă, a fost oprit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o stradă din comuna Unirea, de către o patrulă de Poliţie Rurală.

Conform sursei citate, bărbatul a refuzat să se legitimeze şi să prezinte documentele de provenienţă a materialului lemnos transportat, a devenit agresiv şi i-a ameninţat pe cei doi agenţi cu un topor, motiv pentru care poliţiştii au pulverizat spray iritant lacrimogen spre acesta, după care l-au încătuşat şi l-au dus la sediul secţiei de Poliţie pentru a-i stabili identitatea.

Bărbatul a fost amendat cu 200 de lei, iar ulterior, în timp ce se afla în faţa secţiei de Poliţie, a luat legătura cu soţia sa pentru a veni să ducă atelajul încărcat cu lemne întrucât, din cauza spray-ului lacrimogen, îl usturau ochii.

După aproximativ 30 de minute, soţia bărbatului a sosit în zona secţiei de Poliţie şi a apelat Serviciul de Ambulanţă pentru a-i transporta soţul la Spitalul Municipal Aiud, întrucât acesta se simţea rău.

Potrivit sursei citate, bărbatul era conştient în momentul în care a fost preluat de medicii de la Ambulanţă, însă la scurt timp după ce a ajuns la spital a murit, diagnosticul prezumtiv fiind stop cardio-respirator.

Potrivit medicilor de la Spitalul Aiud, victima se afla în evidenţele medicale cu afecţiuni cardiace.

Conform concluziilor medico-legale preliminare, decesul a fost cauzat de afecţiunile cardio-vasculare cronice severe.

O echipă condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, un medic legist şi ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Alba au deschis o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici