Alegătorii care nu pot vota singuri au dreptul să îşi aleagă însoţitorul

Alegătorii au dreptul să îşi aleagă pe cine vor pentru a-i însoţi în cabina de votare în cazul în care se constată că nu îşi pot exercita dreptul de vot singuri, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

42 afișări
Imaginea articolului Alegătorii care nu pot vota singuri au dreptul să îşi aleagă însoţitorul

Alegătorii care nu pot vota singuri au dreptul să îşi aleagă însoţitorul (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

El a făcut aceste precizări după ce a fost întrebat dacă alegătorii pot să intre în cabina de vot însoţiţi de consilieri locali.

Legea 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale prevede că "alegătorul care, din motive temeinice, constatate de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare, în scopul de a-l ajuta, un însoţitor ales de el".

Potrivit legii, persoanele care candidează în circumscripţia în a cărei rază teritorială se află secţia de votare respectivă nu pot însoţi alte persoane în cabina de votare în scopul de a le ajuta să voteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici