Alegeri la şefia parchetelor: Procurorul Horaţiu Radu intră în cursa pentru Parchetul General

Procurorul Horaţiu Radu şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului General, luni fiind ultima zi în care acestea pot fi depuse la sediul Ministerului Justiţiei, au declarat pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

256 afișări
Imaginea articolului Alegeri la şefia parchetelor: Procurorul Horaţiu Radu intră în cursa pentru Parchetul General

Alegeri la şefia parchetelor: Procurorul Horaţiu Radu intră în cursa pentru Parchetul General

Horaţiu Radu a fost agent al României la CEDO şi la Curtea de Justiţie a UE.

Până acum, pentru conducerea Parchetului General s-au înscris în cursă şi procurorii Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu. De altfel, Horodniceanu candidează şi pentru funcţia de procuror şef al DIICOT. Potrivit unor surse judiciare, şi Georgiana Hosu ţinteşte la conducerea DIICOT. Aceleaşi surse afirmă că procurorul Călin Nistor şi-a depus candidatura pentru şefia DNA.

Luni este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidaturile pentru conducerea DNA, DIICOT şi a Parchetului General (PG), la sediul Ministerului Justiţiei (MJ), în ianuarie 2020 urmând să fie făcute propunerile pentru aceste funcţii.

„Sunt mai multe candidaturi, sperăm să fie şi altele. Mai este şi astăzi o zi. Nu aş vrea să dau detalii privind numărul sau persoanele, pentru că nu doresc să influenţez pe cei care se mai pot gândi că mai au timp să se înscrie. Nu vreau să descurajez pe nimeni, nu vreau să încurajez pe nimeni, din start. E o competiţie transparentă, o comisie de interviu lărgită, nu are doar membri din minister. Comisia va intervieva, vom discuta, apoi vom lua decizie”, a spus ministrul Predoiu, luni dimineaţa, la intrarea în Ministerul Justiţiei.

Ministrul a adăugat că are încredere în responsabilitatea procurorilor din Ministerul Public.

„Este foarte important (să se înscrie - n.red.). Stabilitatea sistemului este importantă, e important să avem procurori şefi, prim-adjuncţi, adjuncţi, şefi de secţie, adjunct de şef de secţie numiţi conform procedurii legale, stabil, pe post, care să poată începe o reformă în ministerul Public, să impulsioneze activitatea procurorilor, cu respectarea tuturor garanţiilor, astfel încât, să punctăm faţă de ceteţeni, să punctăm faţă de Comisia Europeană, să punctăm faţă de magistraţi în sensul calităţii, în sensul ritmicităţii activităţii, tot ce aşteaptă societatea de la Ministerul Public”, a adăugat ministrul Justiţiei.

Procurorii pot depune cereri de înscriere, până luni, la Direcţia resurse umane a Ministerului Justiţiei din Bucureşti.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se va afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se va publica pe pagina de internet, până la dată pe 24 decembrie, ora 24.00, conform sursei citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici