ALEGERI PARLAMENTARE - Petre Tobă: În prima zi a campaniei electorale, la nivel naţional au fost înregistrate nouă sesizări

Şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a declarat, sâmbătă, la învestirea noului prefect de Mureş, Corneliu Grosu, că în prima zi a campaniei electorale, la nivel naţional, au fost înregistrate nouă sesizări, legate în cea mai mare parte de distrugeri ale bannerelor sau materialelor electorale.

128 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE - Petre Tobă: În prima zi a campaniei electorale, la nivel naţional au fost înregistrate nouă sesizări

ALEGERI PARLAMENTARE - Petre Tobă: În prima zi a campaniei electorale, la nivel naţional au fost înregistrate nouă sesizări (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a declarat presei că sesizările din prima zi a campaniei electorale s-au înregistrat în mai multe judeţe din ţară, fără să le nominalizeze.

Petre Tobă a precizat că sesizările se referă în cea mai mare parte la distrugeri ale bannerelor sau ale materialelor electorale, iar autorii urmează să fie identificaţi.

"În prima zi a campaniei electorale la nivel naţional au fost înregistrate nouă sesizări, mare parte dintre acestea reprezentând distrugeri ale bannerelor sau ale materialelor electorale. Nu au fost probleme deosebite. În conformitate cu planul de măsuri, Poliţia Română are asigurate toate efectivele necesare pentru buna organizare a acestor alegeri. Sunt în mai multe judeţe, nu a fost un judeţ care să polarizeze toate aceste sesizări, la nivel naţional avem efectivele necesare, avem calendarul pe care-l urmărim cu foarte mare atenţie şi suntem în grafic, nu avem niciun fel de activităţi întârziate, sunt convins că vom face faţă la toate situaţiile. Am mai dovedit acest lucru pe parcursul acestui an. Mare parte dintre acestea sunt contravenţii cu privire la tulburarea liniştii şi ordinii publice, în momentul în care colegii mei îi vor identifica pe autori, vor lua şi măsurile legale", a spus Petre Tobă.

Acesta a subliniat că, nici cu ocazia alegerilor locale, nici la referendum, Poliţia Română "nu a creat niciun fel de suspiciune cu privire la legalitatea şi modul de acţiune", acţionând aşa cum i s-a cerut, strict în limitele prevederilor legale şi sancţionând cu fermitate orice încălcare a legii.

Şeful IGPR, Petre Tobă, a fost prezent sâmbătă, la Târgu Mureş, alături de ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşă, la instalarea noului prefect, Corneliu Grosu, postul rămânând vacant după ce Alexandru Petru Frătean a acceptat să candideze într-un colegiu senatorial din judeţ din partea USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici