Alegeri prezidenţiale 2019 | ANP: Peste 15.000 de deţinuţi au anunţat că vor să voteze în turul doi

Peste 15.000 de deţinuţi din unităţile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi-au exprimat intenţia de a vota pentru turul II al alegerilor prezidenţiale, informează ANP. În total, sunt 17.941 de deţinuţi cu drept de vot în penitenciare.

243 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale 2019 | ANP: Peste 15.000 de deţinuţi au anunţat că vor să voteze în turul doi

Alegerile prezidenţiale 2019 | ANP: Peste 15.000 de deţinuţi au anunţat că vor să voteze în turul doi

Ca urmare a centralizării cifrelor din teritoriu, situaţia statistică estimativă privind numărul persoanelor private de libertate cu drept de vot şi a celor care şi-au exprimat în scris intenţia de a vota la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019 – turul al II-lea - se prezintă astfel, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP):

- Număr persoane private de libertate custodiate: 20.324
- Număr persoane private de libertate cu drept de vot: 17.941
- Număr persoane private de libertate cu drept de vot, care şi-au exprimat în scris intenţia de a vota la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019 – turul al II-lea: 15.151.

„Subliniem faptul că situaţia numerică centralizată la data de 20.11.2019 este estimativă, termenul limită pentru depunerea listelor nominale şi a cererilor, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere, fiind preziua votării, cel mai târziu la ora 20:00. Situaţia numerică a persoanelor private de libertate care şi-au exercitat dreptul de vot, în data de 24.11.2019, va fi comunicată după finalizarea activităţii de votare”, anunţă ANP.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale au votat 14.807 de deţinuţi (15.043 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia, în scris, de a vota, inainte de ziua de 10 noiembrie).

Taguri:
anp,
alegeri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici