Alertă COVID-19. Un pacient, suspect de coronavirus, a fugit din Spitalul Judeţean Timişoara

  • Un pacient, suspect de COVID 19, a fugit din Spitalul Judeţean din Timişoara.
  • Barbatul era internat pe secţia de Cardiologie de marţi şi a fost testat pentru infecţia cu noul coronavirus.
  • Medicii au sesizat poliţia iar oamenii legii au reuşit să îl aducă pe barbat înapoi la spital.
  • Între timp, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
1322 afișări
Imaginea articolului Alertă COVID-19. Un pacient, suspect de coronavirus, a fugit din Spitalul Judeţean Timişoara

Alertă COVID-19. Un pacient, suspect de coronavirus, a fugit din Spitalul Judeţean din Timişoara

Alertă noaptea trecută la Timişoara. Un pacient, suspect de COVID 19, a fugit din Spitalul Judeţean din oraş. Barbatul, un cetaţean de etnie romă, în vârstă de 63 de ani, era internat pe secţia de Cardiologie de marţi şi a fost testat pentru infecţia cu noul coronavirus. Pacientul nu a mai aşteptat venirea rezultatelor şi a plecat acasă. Medicii au sesizat poliţia iar oamenii legii au reuşit să îl aducă pe barbat înapoi la spital.

„A fost la spital şi a venit acasă, nu ştiu ce s-a întâmplat”, a spus fiul bătrânului, adăugând că tatăl său „are probleme cu plămânii.”

Bărbatul s-a prezentat marţi la Spitalul Judeţean din Timişoara pentru un control cardiologic, acuzând insuficienţă respiratorie. Conform procedurii, după internare, pacientul a fost testat pentru infecţia cu noul coronavirus. Bătrânul nu a mai asteptat rezultatul şi a fugit ieri după-masa din spital şi s-a dus acasă, în localitatea Uliuc.

„A plecat de la spital, a plecat cu tensiune şi a avut tensiunea mare şi diabetul foarte mare, aproape 500. Şi de acolo… Nu ştim ce s-a mai întâmplat. Şi-a luat un taxi sau cu trenul, habar nu am, l-am găsit la poartă” a spus fiica bătrânului.

Medicii au anunţat absenţa pacientului la 112. Poliţiştii de la Biroul de Investigatii Criminale l-au căutat pe bărbat la domiciliu, unde l-au şi găsit. Acesta locuieşte împreună cu fiica sa. La faţa locului au sosit echipaje de la trupele speciale, jandarmi şi poliţişti. Aceştia au reuşit să îl convingă pe barbat să se întoarcă la spital.

Un echipaj SMURD l-a preluat pe pacient şi l-a transportat înapoi la Spitalul Judeţean. Între timp, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor iar în funcţie de rezultatul testului vor fi luate masuri. În cazul în care se va dovedi că barbatul este infectat cu SARS COV2, acesta va fi internat la Spitalul Victor Babeş şi va fi testata pentru infecţie cu COVID 19 şi fiica sa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici