Scurgere de heliu, în urma unei defecţiuni la aparatul RMN de la Spitalul Judeţean Călăraşi. Autorităţile sunt în alertă

  • Autorităţile din Călăraşi sunt în alertă, duminică, după ce s-a constatat o avarie la instalaţia aparatului RMN al Spitalului Judeţean de Urgenţă.
  • Este vorba despre o scurgere de heliu. Purtător de cuvânt: „În urma măsurătorilor făcute de pompieri au rezultat valori normale din punct de vedere radiologic şi al gazelor toxice”.
  • Clădirea în care funcţionează RMN-ul e separată de spital, fiind situată la o distanţă de cel puţin 50 de metri.
2426 afișări
Imaginea articolului Scurgere de heliu, în urma unei defecţiuni la aparatul RMN de la Spitalul Judeţean Călăraşi. Autorităţile sunt în alertă

Ştefan Ovidiu Tătărau, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, a declarat pentru MEDIAFAX că avaria a apărut la nivelul instalaţiei aparatului RMN din Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

„Este o scurgere a unui gaz, în cazul de faţă heliu, iar în urma măsurătorilor făcute de pompieri au rezultat valori normale din punct de vedere radiologic şi al gazelor toxice”, a spus oficialul ISU Călăraşi.

Potrivit acestuia, nu sunt victime sau alte pagube materiale.

La faţa locului acţionează încă patru echipaje ale ISU Călăraşi care asigură perimetrul şi care monitorizează zona şi face măsurători.

Pacienţii Spitalului nu sunt în pericol, spune Tătăranu, deoarece clădirea în care funcţionează RMN-ul este separată de spital, ea fiind situată la cel puţin 50 de metri de alte clădiri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici