Alertă majoră de coronavirus într-o comunitate de români din Germania. Sute de locuinţe au intrat în carantină

  • 57 cazuri de infectare cu noul COVID-19 se înregistrează într-o comunitate de români din Germania.
  • O persoană e în stare critică, iar 370 de locuinţe au intrat în carantină.
4867 afișări
Imaginea articolului Alertă majoră de coronavirus într-o comunitate de români din Germania. Sute de locuinţe au intrat în carantină

Sursa FOTO: Hepta

În continuarea informaţiilor comunicate de către Ministerul Afacerilor Externe referitoare la apariţia unor noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul comunităţii de români din districtul Neukölln, situat în Berlin, MAE precizează că, potrivit datelor preliminare obţinute de către Ambasada României la Berlin de la autoritatea de sănătate, până la acest moment au fost confirmate 57 de cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul cetăţenilor români, majoritatea fiind asimptomatici.

O singură persoană se află în stare critică.

De asemenea, conform informaţiilor comunicate de autorităţile locale, aproximativ 370 de locuinţe se află în carantină, iar primele concluzii indică faptul că infectările ar fi survenit ca urmare a participării la procesiuni religioase, precum şi a oficierii unor slujbe la domiciliul mai multor familii.

CITEŞTE AICI: Premierul dintr-un land din Germania susţine că muncitorii români şi bulgari au adus coronavirusul / Reacţia MAE

„MAE precizează că autorităţile locale au pus la dispoziţia persoanelor afectate un sistem de asistenţă pentru efectuarea cumpărăturilor necesare, iar toate persoanele afectate de plasarea în carantină vor primi documente justificative pentru relaţia cu angajatorul, precum şi despăgubiri financiare în cuantumul prevăzut de lege. MAE precizează că, până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Berlin, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la această situaţie. Ambasada României la Berlin continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţa consulară, conform competenţelor legale şi în conformitate cu măsurile adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19”, transmite ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici