Alertă METEO: Cod galben de ceaţă în 9 judeţe din ţară. Care sunt rutele afectate

Nouă judeţe se află până la ora 10.00, respectiv 8.00 sub cod galben de ceaţă şi chiciură, potrivit unor atenţionări de tip nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

183 afișări
Imaginea articolului Alertă METEO: Cod galben de ceaţă în 9 judeţe din ţară. Care sunt rutele afectate

Cod galben de ceaţă în 9 judeţe. Care sunt rutele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă şi chiciură pentru localităţi din judeţele Covasna şi Harghita, valabile până la ora 10.00.

Până la ora 8.00, sub cod galben sunt şi judeţele Galaţi, Vrancea, Vaslui, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba şi Mureş.

Ceaţa determină reducerea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic ​din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, pe autostrada A1 Sibiu -Deva, între oraşul Sibiu şi comuna Ilia, judeţul Hunedoara, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri.

Tot îngreunat din cauza ceţii se circulă şi pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în zona oraşului Cernavodă, judeţul Constanţa.

Pe mai multe drumuri rutiere din judeţele Covasna, Harghita, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Mureş şi Constanţa se circulă îngreunat din cauza ceţii, vizibilitatea fiind redusă, local, chiar sub 50 de metri.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia rutieră este oprită pe DN 12 Braşov – Sfântu Gheorghe, între localităţile Coşeni şi Chilieni, judeţul Covasna, după ce a avut loc o coliziune între 3 autoutilitare şi 3 autoturisme, carosabilul fiind acoperit cu polei, iar vizibilitatea fiind redusă din cauza ceţii. În urma impactului, 2 persoane au fost rănite uşor, fiind transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza, să crească distanţa în mers şi să folosească luminile corespunzător, iar în cazul autostrăzilor nu au voie să oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, ei trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avertizare,
ceaţă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici