Alertă pe Aeroportul Otopeni: Un avion cu 141 de pasageri la bord nu a putut ateriza. Aeronava a ajuns la sol fără intervenţia echipajelor de ajutor

Un avion care venea de la Tel Aviv nu a putut ateriza, miercuri seară, pe Aeroportul Otopeni, din cauza unor probleme tehnice, piloţii încercând o aterizare forţată. Aeronava trebuia să aterizeze la 20.37 pe Aeroportul "Henri Coandă". Aparatul de zbor are la bord 141 de pasageri.

2141 afișări
Imaginea articolului Alertă pe Aeroportul Otopeni: Un avion cu 141 de pasageri la bord nu a putut ateriza. Aeronava a ajuns la sol fără intervenţia echipajelor de ajutor

Alertă pe Aeroportul Otopeni: Un avion cu 141 de pasageri la bord nu a putut ateriza (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Avionul a aterizat în condiţii de siguranţă pe Aeroportul Otopeni, fără ca echipajele aflate în apropierea pistei să fie nevoite să intervină, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt Valentin Iordache.

Valentin Iordache a precizat că aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni la ora 21.11, fără niciun fel de probleme.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni a mai spus că pilotul avionului a solicitat, cu trei minute înainte de aterizare, asistenţă la sol, însă aeronava a ajuns pe pistă în condiţii de siguranţă, nefiind nevoie de intervenţia echipajelor.

Iordache a mai spus că înainte de aterizare s-a format un dispozitiv corespunzător de primire, fiind declarată o situaţie de atenţie în jurul orei 21.08.

Purtătorul de cuvânt al ISU Ilfov, Simion Petruş, a declarat că pilotul avionului a anunţat la 20.27 că are probleme cu flapsurile, dar nu a raportat o situaţie de urgenţă.

Directorul general al companiei Romatsa, Bogdan Donciu, a declarat că avionul de la Tel Aviv nu a putut să aterizeze din cauza unei probleme cu flapsurile.

La faţa locului au fost pregătite de intervenţie mai multe echipaje cu apă şi spumă, echipaje de descarcerare şi echipaje SMURD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici