Alexandru Rafila, despre ordinul revocat privind carantina: ”Nu a fost agreat de INSP”

  • Alexandru Rafila susţine că ordinul revocat privind carantina nu a fost agreat de specialiştii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.
  • Alexandru Rafila a dezvăluit că ordinul a fost discutat pe 23 martie la Institutul Naţional de Sănătate Publică.
965 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila, despre ordinul revocat privind carantina: ”Nu a fost agreat de INSP”

Alexandru Rafila, despre ordinul revocat privind carantina: ”Nu a fost agreat de INSP”

Deputatul Alexandru Rafila susţine că ordinul revocat privind carantina nu a fost agreat de specialiştii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică. ”Nu este bine să ignori poziţia INSP”, a mai spus reprezentantul PSD.

Alexandru Rafila a dezvăluit că ordinul a fost discutat pe 23 martie la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„Ordinul a fost discutat pe 23 martie cu Institutul Naţional de Sănătate Publică. Indicii nu au fost agreaţi de cei de la Institutul Naţional de Sănătate Publică. O abordare care duce la blocarea activăţilor economice şi sociale, a fost elaborat de consilierii care nu sunt medici specialişti, sunt autodidacţi. Să ignori poziţia INSP nu este bine”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Rafila a mai spus că după ce INSP a avut obiecţii profesionale s-a încercat politizarea subiectului. „Au fost modificate condiţiile de concurs astfel încât un consilier al ministrului să devină şef al instituţiei”, a precizat Alexandru Rafila.

Ordinul a fost semnat de fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan. Premierul Florin Cîţu susţine că nu a ştiut de ordin şi miercuri dimineaţă i-a demis pe ministrul Vlad Voiculescu şi pe secretarul Andreea Moldovan. Ulterior, ordinul a fost revocat de Florin Cîţu din postura de ministru interimar la Sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici