Alexandru Rafila: " E foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică"

Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-Cov-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate. Ministrul Sănătăţii anunţă nouătăţi şi pentru pacienţii non-COVID-19.

4228 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila: " E foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică"

Alexandru Rafila: " E foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică"

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au stabilit joi modul de contractare şi decontare a serviciilor medicale acordate în centrele de evaluare pentru pacienţii cu COVID-19.

Serviciile medicale acordate în centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-Cov-2 vor fi decontate de către casele de asigurări de sănătate.

Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate şi pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

În şedinţa de Guvern a fost aprobat proiectul în acest sens.

„Actul normativ permite operaţionalizarea centrelor de evaluare ambulatorie după ce se vor încheia rapid contractele cu casele de asigurări de sănătate. E foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică. Vom scădea presiunea pe unităţile sanitare”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Hotărârea de Guvern aduce prevederi noi şi pentru pacienţii non-COVID-19.

Pentru asigurarea unui acces cât mai rapid al persoanelor asigurate la investigaţii medicale paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, s- a stabilit un termen de maxim 5 zile lucrătoare de la solicitare pentru realizarea investigaţiei necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet, afecţiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, precum şi a celor diagnosticaţi cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici