Alexandru Rafila: Legea prevede în continuare masca de protecţie în spaţiile închise

Legea prevede în continuare masca de protecţie în spaţiile închise, mijloacele de transport şi pieţele acoperite, declară ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

3773 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila: Legea prevede în continuare masca de protecţie în spaţiile închise

Alexandru Rafila: Legea prevede în continuare masca de protecţie în spaţiile închise

După ce CCR a decis că purtarea măştii în aer liber este neconstituţională, Rafila a spus, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, că aşteaptă publicarea deciziei şi motivarea.

În momentul în care a fost făcută publică, sigur că am analizat legislaţia existentă şi trebuie să spunem foarte clar că legea 55 prevede utilizarea în continuare a măştii în toate spaţiile interioare, în mijloacele de transport în comun sau în pieţele care sunt închise sau acoperite”, spune Rafila.

Potrivit acestuia, utilizarea măştii nu reprezintă o restricţie, ci reprezintă o măsură care previne transmiterea sau încetineşte transmiterea în comunitate a infecţiei şi protecţia individuală este necesară atât pentru propria persoană, cât şi pentru cei cu care oamenii intră în contact: „evident, dacă contextul legal impune acest lucru, sunt convins că Guvernul României va adopta acele decizii legislative necesare pentru protejarea sănătăţii publice”.

CCR a decis marţi că purtarea măştii în aer liber este neconstituţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici