Alexandru Rafila: Până la sfârşitul lui martie vom scăpa de unele restricţii

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că vârful valului 5 pandemic va fi atins între 10 şi 15 februarie, iar dacă apoi se va constata o descreştere a numărului de cazuri, până la sfârşitul lui martie o parte din restricţii vor fi eliminate.

2969 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila: Până la sfârşitul lui martie vom scăpa de unele restricţii

Alexandru Rafila: Până la sfârşitul lui martie vom scăpa de unele restricţii

„În intervalul 10-15 februarie probabil că vom asista la un vârf al acestui val după care o să vedem o descreştere, rămâne de văzut cât de rapidă va fi descreşterea, e posibil să fie destul de rapidă, pentru că astfel de valuri cu o creştere fulminantă au şi o scădere oarecum similară, dar rămâne de văzut şi dacă fiecare dintre noi respectă măcar măsurile de distanţare, de utilizare corectă a măştii, de evitare a aglomeraţiilor şi, nu în ultimul rând, chiar de vaccinare”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Aceasta a anunţat că în cursul acestei săptămâni numărul de teste efectuate va creşte şi va depăşi 100.000 de teste efectuate zilnic.

Ministrul Sănătăţii nu crede că România va ajunge la 70.000 de îmbolnăviri pe zi.

Întrebat când vor fi eliminate măsurile restrictive, Alexandru Rafila a spus: „Cu siguranţă, în luna martie cred că până la sfârşitul lunii martie vom scăpa de unele dintre aceste măsuri restrictive”.

Ministrul Sănătăţii spune că obligativitatea purtării măştii de protecţie nu va fi printre primele restricţii eliminate.

Conform acestuia, aceste măsuri restrictive vor fi eliminate progresiv pe măsură ce scade incidenţa şi se va reduce presiunea pe spitale. „La început va fi vorba despre un set de măsuri, pentru că, aşa cum aţi văzut, gradul de ocupare a spaţiilor la evenimentele publice, numărul de persoane participante şi aşa mai departe sunt multe lucruri care vor fi incluse în primul pachet de relaxare”, a mai spus ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici