Alexandru Rafila, despre evitarea unui lockdown: Trebuie să găsim o soluţie să revitalizăm campania de vaccinare

  • Trebuie găsită o soluţie pentru revitalizarea campaniei de vaccinare, declară ministrul Sănătăţii, care speră să fie adoptat totuşi certificatul verde.
  • Alexandru Rafila adaugă că autorităţile încearcă să evite un lockdown, închiderea şcolilor şi numărul mare de decese.
928 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila, despre evitarea unui lockdown: Trebuie să găsim o soluţie să revitalizăm campania de vaccinare

Alexandru Rafila: Trebuie să găsim o soluţie să revitalizăm campania de vaccinare

Rafila a spus că România a avut, în valul 4, cea mai mare mortalitate în Uniunea Europeană: 3% din pacienţii infectaţi în România au murit şi „au fost afectate în bună măsură şi persoanele cu alte patologii care au avut acces limitat la serviciile medicale”.

„Ne dorim ca acest lucru să nu se mai întâmple şi facem tot ce este posibil, dar nu putem să facem mai mult decât atât. În acest moment nu avem la îndemână decât măsurile de sănătate publică care se referă la distanţare, folosirea măştii, pe care le recomandăm. Insistăm foarte, foarte mult în ceea ce priveşte vaccinarea. Trebuie să găsim o soluţie să revitalizăm această campanie de vaccinare, inclusiv prin implicarea profesioniştilor din sănătate în furnizarea de informaţii credibile şi accesibile. Am adaptat actul normativ care permite extinderea rapidă a testării la nivelul cabinetelor de medicină de familie şi sperăm să avem succes să putem depista cât mai repede persoanele bolnave”, a spus Rafila.

Ministrul şi-a exprimat dezamăgirea că măsura care putea să încetinească transmiterea virusului - certificatul COVID - nu a fost adoptată.

Este o măsură pe care am fi vrut s-o luăm, chiar dacă temporar, ca să putem gestiona mai bine situaţia. Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică care să poată duce la adoptarea unui astfel de document, astfel încât să evităm trei lucruri majore: un lockdown care a afectat deja foarte serios viaţa economică, închiderea şcolilor şi numărul mare de decese”, a adăugat Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici