Alice Preda respiră fără aparate pentru prima dată de la internarea în SUUB

Alice Preda respiră fără aparate pentru prima dată de la internarea ei în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), unde a fost adusă în stare foarte gravă după ce a intrat în şoc septic în urma unui serclaj în Spitalul CF2, a declarat luni, agenţiei MEDIAFAX, medicul Bogdan Popescu.

127 afișări
Imaginea articolului Alice Preda respiră fără aparate pentru prima dată de la internarea în SUUB

Alice Preda respiră fără aparate pentru prima dată de la internarea în SUUB (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Suntem bucuroşi, după mai bine de două săptămâni de tratament starea pacientei Alice Preda este mai bună, pentru prima dată ea respirând fără ajutorul aparatelor. Sperăm într-o evoluţie bună în continuare", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Bogdan Popescu.

Familiile celor două paciente vor însă, indiferent de cum va evolua starea lor de sănătate, să continue demersul în justiţie, pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda au fost internate la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în 20 aprilie, după ce au intrat în şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse la Spitalul CF2.

Amelia Antoniu fusese internată la Spitalul CF2, administrat de Ministerul Transporturilor, pentru o intervenţie de cauterizare de col uterin, iar Alice Roxana Preda pentru serclaj, ea având o sarcină în evoluţie în vârstă de 14 săptămâni.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor au declanşat anchete la Spitalul CF2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator ale unităţii sanitare au fost închise din 23 aprilie.

Managerul Spitalului CF2 Constantin Tănase, şeful Secţiei de obstetrică-ginecologie, Cristian Gherasie, şi trei medici coordonatori pe specialităţile Medicină internă, Urologie şi ATI au fost demişi.

Ministerul Sănătăţii anunţa, la sfârşitul lunii aprilie, că afecţiunile Ameliei Antoniu şi Roxanei Preda sunt cauze ale asistenţei medicale acordate la Spitalul CF2, în cazul uneia dintre ele fiind depistat în sânge microorganismul de gram negativ - burkholderia cepacia care arată condiţiile improprii ale efectuării intervenţiilor.

Potrivit noului manager al Spitalului CF2, medicul Nicolae Efimov, membrii comisiei de anchetă a Ministerului Sănătăţii au stabilit, în urma rezultatelor de laborator, că Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda au fost infectate cu un germene "eminamente de spital", înrudit cu pseudomonas aeruginosa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici